• Ruim 30 jaar ervaring
  • Gratis levering
  • Hulp bij installatie
  • Landelijke reparatieservice
0

Grafische of technische plotter?

Ga je de plotter gebruiken voor grafische of technische toepassingen? Ze hebben allebei specifieke kwaliteiten. De verschillen tussen de varianten leggen we hier uit.

Grafische plotters

Grafische plotters zijn de beste keuze voor kwalitatief hoogwaardige wide format prints. Deze grafische machines zijn ideaal voor afdrukken in sign, fotografie, cartografie en elke andere grafische toepassing. Ook zijn grafische plotters de topklasse in machines voor wide format printwerk op papier, folie, board, aluminium, kunststof, hout enz.

Technische plotters

Technische plotters zijn dé keuze voor de architectuur-, ontwerp-, bouw- en productiesector. Deze technische machines hebben als grootste voordeel dat er heel precies mee gewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het printen van een bouwtekening. Die bevat veel details welke door bouwspecialisten maar op één manier mag worden geïnterpreteerd: de juiste.

Multifunctionele plotters

Ja, een toegift. Naast de grafische- en technische plotters, zijn er ook multifunctionele grootformaat printers. Dit type plotter kan ook scannen en kopiëren, wat het tot een 3-in-1 maakt. De multifunctionele printer wordt ook wel MFP genoemd.


Meer advies

Onze KNNS-printprofessionals delen hun kennis over plotters en printing.