• Ruim 30 jaar ervaring
  • Gratis levering
  • Hulp bij installatie
  • Landelijke reparatieservice
0

Wat is PostScript?

Wil je een HP grootformaat printer met of zonder PostScript? Het is een veelgehoorde vraag wanneer je je oriënteert op de aanschaf van een plotter.

PostScript is een programmeertaal voor de printing branche welke is ontwikkeld door Adobe, onder andere bekend van software als Photoshop en InDesign.

Dankzij deze specifieke programmeertaal is er een universele wijze gekomen in hoe een bestand wordt gecodeerd, naar de printer wordt gestuurd en hoe de afdruk er uiteindelijk uitziet. Door deze PostScript-technologie ben je er als gebruiker zeker van dat wat je op het scherm ziet ook uit de (grootformaat) printer rolt.

Hoe werkt Adobe PostScript?

De PostScript-technologie codeert het bestand dat je wil afdrukken tot een begrijpelijke set aan data voor de plotter. Binnen die set van data staan zaken beschreven als de grootte en stijl van de letters, de positie van afbeeldingen en de kleurwaarden. Het PostScript-bestand vertelt op die manier de printer waar exact de pixels op het document moeten worden geplaatst.

Canon vs. HP

Canon en HP zijn twee belangrijke spelers in de wereld van grootformaat printers. Het grote verschil tussen beide is dat een HP grootformaat printer de ondersteuning van de volwaardige PostScript-technologie als optie aanbiedt en dat Canon plotters standaard een emulatie-software hebben waarmee ze PostScript kunnen printen.


Meer advies

Onze KNNS-printprofessionals delen hun kennis over plotters en printing.