Plotter advies

Plotter of printer?

Een plotter of printer? Vroeger was er een verschil in de werking van een plotter en printer. Tegenwoordig is er geen verschil meer tussen beide. Met uitzondering van de naam natuurlijk. De term plotter wordt met name gebruikt door mensen die vaak met een printer werken. Het woord printer is bij een grotere groep mensen beter bekend, maar zegt eigenlijk hetzelfde. Wide format printer is eigenlijk een betere naam. Een term die alles omvattend is; simpel gezegd een grootformaat printer.

Wide format printers

KNNS HP Grafisch en Technisch.jpg

Wide format printer. Wat is dat nou precies? Een wide format printer is eigenlijk een duur woord voor grootformaat printer. Een grootformaat printer wordt een grootformaat printer genoemd wanneer deze machine A2 of groter (A1 en A0) kan printen. Een wide format printer is dus een plotter die vanaf A2 print. En wide format printer zegt precies waar het om gaat: op grootformaat printen.

Grafische plotters

Koop een HP designjet Z5600.jpg

Grafische plotters zijn de beste keuze voor hoogwaardige kwaliteit wide format prints. Grafische plotters lenen zich het best voor prints in sign, fotografie, cartografie en elke andere grafische toepassing. Ook zijn grafische plotters de topklasse in machines voor wide format printwerk op papier, folies, board, aluminium, kunststof, hout enz. Klik hier voor ons aanbod van grafische plotters!

Technische plotters

KNNS Technische afdruk.jpg

Technische plotters zijn daarentegen weer de beste keuze voor de architectuur-, ontwerp-, bouw- en productiesector. Technische plotters hebben als belangrijkste functie dat er heel precies mee gewerkt kan worden. Een bouwtekening printen bijvoorbeeld. Een bouwtekening moet heel precies geprint worden en daar zijn de technische plotters het best voor geschikt. Benieuwd geworden naar het aanbod technische plotters? Klik dan hier voor onze technische plotters!

Multifunctionele plotters

Een multifunctionele plotter wil zeggen dat de printer meerdere functies heeft. De plotter kan ook scannen en kopiëren. Het is dus eigenlijk een 3-in-1 apparaat. De multifunctionele printer wordt ook wel MFP printer genoemd. Deze term zul je ongetwijfeld ergens op deze pagina tegenkomen. Bekijk het volgende filmpje van Canon,

.

Inktkleuren

KNNS canon pro 1000.jpg

De inktkleuren die een plotter heeft bepalen de kwaliteit die de plotter kan printen. Hoe meer inktkleuren hoe beter de kwaliteit. Het is denkbaar dat je niet precies weet welk aantal inktkleuren het beste past bij de printwerkzaamheden die je verricht. Je kunt daarover altijd contact met ons op nemen voor ons vrijblijvende advies. Hieronder is een foto van de nieuwe Canon Pro-1000, met 12 kleuren, speciaal voor de fotograaf.

A2 printer, A1 printer of A0 printer?

KNNS papierformaten.jpg

A2 priner, A1 printer of toch een A0 printer? Het kiezen van de juiste printer plotter is niet altijd even makkelijk. Mocht je nou ondanks bovenstaand advies nog niet precies weten welke printer nou voor jou de beste keus is en ook niet verder komen met de filteropties, neem dan contact op. Wij kunnen je precies vertellen welke printer voor jou de beste keuze is. Wij geven je een passende oplossing voor het wegnemen van je printzorgen.

Ons volledige assortiment